16:00

IK Oden U23

Referat: Åkra FC - IK Oden U23

Vi hade kallat 16 spelare till träningsmatchen mot div 7-laget Åkra, men Samsom dök inte upp.
Dock ställde Kevin upp som avbytare, vilket var välbehövligt eftersom flera i laget fastar och inte har tillräcklig ork för att spela 90 minuter.
Det borde i och för sig gälla Åkra också men de visade bättre energi än oss.
Trots medvind fick vi ägna oss mycket åt försvarsspel och kontringar i första halvlek.
Hampus styrde upp backlinjen mycket bra och fixade många offside-fällor.
Dock lyckade Åkra med några instick, vilket gav frilägen men Jocke var med på noterna och räddade 3 stycken!
Men han var chanslös i 37:e minuten när Åkra kontrade efter att vi tappat bollen i bra läge, deras spelare bröt in från vänster och pangade in bollen i bortre krysset, ett riktigt klassmål som inte Jocke kunde göra något åt.
Tyvärr så tappade vi in 2-0 i slutsekunderna av första halvlek, återigen bolltapp centralt när vi var på väg framåt vilket gav kontring och kliniskt avslut.

Vi började andra halvlek piggt med släppte in 3-0 lite onödigt efter 5 minuter.
Efter det så var det Åkra för hela slanten.
Alldeles för många spelare hade för dålig ork och det funkar inte på en fotbollsplan.
Tack vare Jockes storspel i mål så klarade vi oss undan med 6-0.
Vi hade ett enda riktigt bra avslut på matchen när Saif fick på ett välplacerat skott som målvakten lyckades tippa vid stolproten till hörna.
Jocke utses till matchens lirare i Oden efter 9 räddningar i matchen!

1:a halvlek
8' Bra anfall av Åkra och passning till spelare som skjuter över i bra läge
10' Friläge för Åkra men Jocke räddar skottet till hörna
14' Instick av Åkra till friläge och återigen räddar Jocke!
18' Slarvigt bolltapp av oss leder till kontring och friläge varpå Jocke gör sin tredje räddning!
34' Bra anfall av Oden som avslutas med att Linus slår ett inlägg som Abdi nickar men han får felträff så chansen går om intet
36' Ny räddning av Jocke när Åkra tar sig fram till målchans
37' 1-0 Åkra, skott i krysset
45' 2-0 Åkra
2:a halvlek
48' Bollvinst av Mudar vid mittcirkeln och han spelar fram Abdi som fintar en spelare och skjuter vårt första skott på mål i matchen, dock rutinräddning för målvakten
49' Nytt genombrott av Åkra och ny fin räddning av Jocke
50' 3-0 Åkra, spelaren fintar bort vår backlinje och passar i sidled till en lagkamrat som placerar in bollen vid bortre stolpen
70' 4-0 Åkra (självmål), markinlägg mot bortre, Oliver försöker styra bort bollen men har otur när den går in i eget mål
73' Stenhård frispark av Åkra och återigen räddar Jocke
74' Vår bästa målchans i matchen när Linus spelar fram Saif som skjuter ett skott som målvakten räddar till hörna
77' Kalabalik framför vårt mål när Jocke gör en dubbelräddning men bollen går ut till en motståndare som lyfter den mot mål där Rich slänger sig och nickar ut bollen till hörna, annars mål där
80' Karam hittar Kevin som drar till med vänstern men bollen tappar fart på en motståndare så målvakten kan enkelt greppa bollen
81' 5-0 Åkra på kontring
83' Oliver slår en hemåtpassning som en motståndare snappar upp men han prickar stolpen med avslutet
84' Domaren blåser straffspark efter att Rich fått bollen på handen. Lite hårt dömt för han höll armen intill kroppen.
85' Gult kort på spelare i Åkra för olämpligt uppträdande
85' 6-0 Åkra på straffspark